7 Nisan 2009 Salı

ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU














malzemeler:
3 demet semizotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 avuç pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kase yoğurt

Semizotu ayıklanır, yıkanır, doğranır, bir tencereye aktarılır, üzerine ince kıyılmış kuru soğan, şeker ve tuz eklenir, ovulur, daha sonra rendelenmiş domates, zeytinyağı ve pirinç konur, karıştırılır, hiç su eklemeden orta ateşte 20 dakika pişirilir, ılıyınca yoğurtla servis edilir.

Hiç yorum yok:

ORUÇ TUTARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Oruç tutan bir kimse söz ve davranışlarına niçin dikkat etmesi gerekir?  Oruç, Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak için...