Translate

15 Mart 2009 Pazar

Zeytinyağlı Enginar



Malzemeler
5 enginar
1 havuç
1 küçük boy patates
1 çay bardağı ayıklanmış bezelye
5–6 adet yeşil soğan
½ demet maydanoz
2 adet limonun suyu
Az tuz




Hazırlanış
Su dolu bir kap içerisine çok az un konur ve 1 adet limon sıkılır. Enginarların kalın yaprakları ve tüylü kısımları temizlendikten sonra limon ile ovulur ve limon sulu kap içerisine atılarak bir süre bekletilir.
Diğer taraftan tencerenin en altına doğranmış yeşil soğanlar konur ve üzerine bekletilen enginarlar eklenir. Üzerine daha önceden çok az haşlanmış bezelyeler ve küp küp kesilmiş havuçlar eklenir. Haşlama suyu ve limonlu unlu suyun bir kısmı tencereye eklenir. Çok az zeytinyağı eklenir ve sebzelerin üstü örtülecek kadar su eklenir. İstenirse b1 limon sıkılır ve orta ısıda pişirilir. Enginarlar biraz yumuşadıktan sonra küçük küpler halinde patatesler eklenir. Pişmesine yakın ½ çay bardağı zeytinyağı ve çok az tuz eklenir. Piştikten ve soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış dere oyu serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: