Translate
15 Mart 2009 Pazar
Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler:
6 adet orta boy kereviz
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığından az un
2 adet havuç
150 gr. arpacık soğanı
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet patates
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı:
Unu, limonu ve bir su bardağı suyu bir kapta karıştırın. Kerevizleri soyup, ortadan ikiye ayırın. İçlerini bir kaşık yardımıyla çıkararak unlu suya atın. Havuç ve pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kerevizlerin içine doldurun. Unlu karışımı süzgeçten geçirerek, kerevizlerin üzerine dökün.Tuzunu ekleyin, zeytinyağını gezdirin. Orta hararetli ateşte 20 dakika pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Cenab-ı Hakk'ın dostu olma şerefiyle şereflenmiş bir peygamber olan İbrahim (a.s.) bir adakta bulunmuş, bir oğlu olduğu takdirde onu All...
-
ALLAH'IN (CELLE CELALÜHÜ) MERHAMET DENİZİ SONSUZ OLDUĞU İÇİN HERKESİ, HER ŞEYİ KUŞATIR. O'NUN GENİŞ MÜLKÜNDE HERKESE, HER ŞEYE YER V...
-
Yavuz Sultan Selim Han, Mısır'ı fethettiğinde bir süre orada kalır. İdareyi eline alıp kendi hâkimiyetini yerleştirmek için bu elzemdir....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder