15 Mart 2009 Pazar

Zeytinyağlı Kereviz




















Malzemeler:
6 adet orta boy kereviz
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığından az un
2 adet havuç
150 gr. arpacık soğanı
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet patates
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz

Hazırlanışı:
Unu, limonu ve bir su bardağı suyu bir kapta karıştırın. Kerevizleri soyup, ortadan ikiye ayırın. İçlerini bir kaşık yardımıyla çıkararak unlu suya atın. Havuç ve pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kerevizlerin içine doldurun. Unlu karışımı süzgeçten geçirerek, kerevizlerin üzerine dökün.Tuzunu ekleyin, zeytinyağını gezdirin. Orta hararetli ateşte 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

ORUÇ TUTARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Oruç tutan bir kimse söz ve davranışlarına niçin dikkat etmesi gerekir?  Oruç, Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak için...