Translate
15 Mart 2009 Pazar
Zeytinyağlı Taze Fasulye
malzemeler:
yarım kg taze fasulye
2 havuç
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 baş kuru soğan
3-4 domates
1 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
Yarım kg fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayın, verev şeklinde dilimleyin. 2 Havucun kabuklarını soyup aynı şekilde kesin. 2 Baş kuru soğanı yemeklik doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. Havuçları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun. Fasulyeleri ilave edin. Fasulyelerin rengi değişene kadar (yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavurun. Domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. Bunları tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye 1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve fasulyeler pişene kadar (yaklaşık 45 dakika ) pişirin. en son 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Fasulyeler ılınınca servis tabağına alın. Soğuk olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Cenab-ı Hakk'ın dostu olma şerefiyle şereflenmiş bir peygamber olan İbrahim (a.s.) bir adakta bulunmuş, bir oğlu olduğu takdirde onu All...
-
ALLAH'IN (CELLE CELALÜHÜ) MERHAMET DENİZİ SONSUZ OLDUĞU İÇİN HERKESİ, HER ŞEYİ KUŞATIR. O'NUN GENİŞ MÜLKÜNDE HERKESE, HER ŞEYE YER V...
-
Yavuz Sultan Selim Han, Mısır'ı fethettiğinde bir süre orada kalır. İdareyi eline alıp kendi hâkimiyetini yerleştirmek için bu elzemdir....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder