Translate

15 Mart 2009 Pazar

Zeytinyağlı Taze Fasulye















malzemeler:
yarım kg taze fasulye
2 havuç
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 baş kuru soğan
3-4 domates
1 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanması:
Yarım kg fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayın, verev şeklinde dilimleyin. 2 Havucun kabuklarını soyup aynı şekilde kesin. 2 Baş kuru soğanı yemeklik doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. Havuçları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun. Fasulyeleri ilave edin. Fasulyelerin rengi değişene kadar (yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavurun. Domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. Bunları tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye 1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve fasulyeler pişene kadar (yaklaşık 45 dakika ) pişirin. en son 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Fasulyeler ılınınca servis tabağına alın. Soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: